• image
  • Emil
  • image
  • image
  • Teamet
  • Agrimek
Previous Next
Artiklar filtrerade på datum: söndag, 06 maj 2012
söndag, 06 maj 2012 18:54

Reflektioner Morgongåvasvängen

Efter att med stor spänning följt ”uppsnacket” före Morgongåvasvängen om den sedvanliga uppgörelsen om Teamordningen……måste jag nog till slut kommentera lite..

De säger att en bild säger mer än tusen ord……

Morgongåvasvängen-2012-250-Redigera580

Det var Henrik som började…när han la ut bilden på Harrisburg på sjöisen så Norrlund satte frukosten i halsen när han fick igång datorn…..revansch…..

Är det inte så det fortfarande ser ut i Teamet. Tom vågade inte komma till start tydligen….men Nettan missar ju aldrig en tävling och som ordförande i Almunge MK ( Motor & Kaka) är hon naturligtvis där o jagar på dem med paraplyet och inte mer bråttom än Bevelkoåkarna hade i första åket var det bara en liten joggingtur bakom på 9 km…..

Det var nog tur det annars hade det väl inte blivit nån segertårta i Almunge på måndag då det visade sig att en annan Tom, som vågade komma till start, nämligen Damberg bestämt sig för att testa Bevelkoteamet så efter en sen raggarunda i fredags kväll åkte han hem, släppte ur luften ur ”Hi-jackerserna” på 4-dörrars fd diplomatvolvon, lyfte ur baksätet o gängade på ett par gamla hederliga Grus-SP som Jårsen hade liggande sen -74, vevar ner framrutan, la ut armbågen och gled upp till Morgongåva.

Vad händer där, jo han PISKAR UPP JANSSON i första åket ordentligt , för att inte tala om Henrik, KUL.

Tänkte i mitt stilla sinne när jag såg tiderna, att nu blir nog ögonfärgen på Jansson så mörk att en kolsäck framstår som en blixtbelyst helvit fotobakgrund……

Ringer till Sussi o frågar hur det går ………”När Jansson fick reda på Toms tid tog han loss ratten , gav den till mig o gick därifrån utan att säga ett ord” sa Sussi och då förstod jag att nu skulle det laddas, det blev alltså inte ens en lång ramsa på känt Jansson-manér. DÅ vet man att nu j……..r. Så med Nettans påjagande så klarade han segern, mäster från Alunda, GRATTIS.

Ett tips till Henrik, han borde ta lärdom av engelsmännen, som byggde deras Fordar från början, t o m de har ju gett uppTransitmotorn o stoppar i Opelmotor…….just det kanske dags snart..

Stefan, Statisten som stod på duktigt i Kristinstad gjord för dagen en ganska ”tandlös” insats fast huven stod på vid gavel som en tom mun o kom sist…….dock med diverse strul.

Morgongåvasvängen 2012-265 580

Nää skönt att man bara behöver pusta objektivet o inte riva en motor för femtielfte gången i ordningen, så Henrik, det finns plats för fler fotoamatörer längs banan….

Väntar dessutom fortfarande med stor spänning på reportaget från Tjeckien men det skrivs ju större reportage om en smörgåstårta vid TUSS-besiktningen en kväll ….än en 10-dagars tripp till Tjeckien…..säger ju en hel del om vad som för Bevelko är intressant samt på vad tiden läggs….. men det är ju trevligt när de är med och de försvarar ju Sveriges färger utomland och de vinner ju mestadels tävlingen ” Tält, tröjor, tårtor o dekaler”….alltid någotJ

Publicerad i Skitsnack
söndag, 06 maj 2012 10:31

En vanlig rallydag...

I går hade jag stuckit ut hakan o sagt att jag skulle utmana Roten, men det "sket" sig omgående......För det första åkta han o alla de flesta andra alldeles för fort, för det andra så funderade jag mer på vad som inte är bra med motorn än körde rally.....Första åket, SS1, hela 15 sekunder efter Roten på nio kilometer....det är iaf 10 för mycket för att räknas som godkänt, sedan SS2 samma sträcka en gång till. Kändes bättre men fanns andra problem att fundera över ¨, oljetrycket !!!!!  Blir hela 32 sekunder efter på 18 km ....Det är ju katastrof ! MEN en som inte vågade komma, dvs Tom Axelsson, han har i alla fall inte kört den sträckan lika snabbt som jag gjort.....Se där, en liten ljusglimt i alla fall. Jag är en sekund snabbare än dig Tom.......!!!  Och i år var vägen sämre ...eller hur ?!  Nä så vi säger grattis till alla,åtta stycken, som var före mig !! Och tack till SMK Sala  för en helt underbar tävlingsväg...! Men vad hjälper det.......

Sa innan helgen...strular motorn nu så slutar jag......nu strulade motorn................Vi kom i och för sig i mål men det var väl med nöd och näppe......

Nu måste jag ut o lyfta ur motor, för nåt är fel. Kör inte en meter till med den motorn som den är idag......Så trött.......lyfter ur motorn idag eller någon annan dag. Har absolut ingen brådska..... Ställer sedan undan bilen...på obestämd tid... en vecka , en månad, ett år vem vet.......Är så jävla less på att lyssna på missljud, titta på oljetrycksmätare som sjunker, oljetryckslampor som blinkar och blå rök bakom bilen..och dessutom se kronorna försvinna in i den blå dimman.............. Avkoppling...nä ïnte ett dugg...Just nu bara en belastning...  Jag åker o köper färg o börjar måla om huset istället ! 

 

Publicerad i Tävlingar
söndag, 06 maj 2012 10:19

Foton från Morgongåvasvängen

Micke Lööv har ju bytt levnadssätt, slutat med rally och travar pengarna på hög istället . Ägnar sig nu mera åt att endast bevittna rallytävlingar via objektivet på sin kamera...Detta gör han ju med bra resulat. , se Fotogalleriet

Publicerad i Tävlingar
söndag, 06 maj 2012 10:13

Grattis, du ÄR bäst !

GRATTIS TILL SEGERN

Tony och Sussi

 

Morgongåvasvängen 2012-253

 

Publicerad i Tävlingar
FacebookTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksTechnoratiRSS Feed

FIA 

index

Almunge MK grå

ubf logga hemsida

 

ssk-golv

Logga-Footbladet

Hidja logo

 Elwa-grå

 Histopricrallysport

Ford logo

Elefant Webb webbyrå i Malmö erbjuder hemsidor i Joomla CMS!

UTEK1-liten

 

Grp4

Tomax logo

 

Bevelko-svart-tonad-1400

 

Slider-Agrimek-liten

 fotobanne-logga

Lassesrservice1

  
 M-sport