Bloggen
Henrik

Henrik

Cirkusdirren...Teamtvåa snart

torsdag, 18 december 2014 19:03

Info MSR 2015

MSR2015

Information från

KAK MIDNATTSSOLSRALLYT 24-27 juni 2015

 

 

Festivalstämning när KAK Midnattssolsrallyt jubilerar i Västerås

 

Tionde Midnattssolsrallyt, festivalstämning, stadssträcka och nya rallyprofiler i projektledarrollen. Missa inte KAK Midnattssolsrallyt i Västerås 24-27 juni 2015.

 

År 2006 återuppstod KAK Midnattssolsrallyt och i sommar körs den klassiska tävlingen i modern tappning för tionde gången. Det kommer arrangerande Kungliga Automobil Klubben (KAK) att uppmärksamma på flera sätt, bland annat jobbar rallyts organisation på att återinföra den publikvänliga stadssträckan i centrala Västerås.

Jubileumstävlingen kommer dessutom att avgöras samtidigt som Västerås Cityfestival, vilket kommer att ge extra krydda åt den populära tävlingen med historiska rallybilar och regularityklassen.

– Vi är stolta och glada över att KAK Midnattssolsrallyt väljer Västerås ännu en gång. Att två så stora evenemang pågår samtidigt kommer att generera en enda stor folkfest säger Alf Westerdahl, ansvarig evenemang och attraktionskraft på Västerås & Co.

Det här blir fjärde gången som Västerås och ABB Arena står som värd för KAK Midnattssolsrallyt, tävlingen som sett stora, svenska motorsportprofiler som exempelvis Stig Blomqvist, Kenneth Bäcklund, Kenny Bräck och Patrik Sandell som segrare.

Lagom till jubileumsupplagan byter dessutom KAK Midnattssolsrallyt projektledare. Rallyprofilerna Simon Johansson och Lars Jonsson, kända bland annat som expertkommentatorer i radiosändningarna från vårt VM-Rally, tar över efter Per Carlsson.

– Jag och Lars ser det här som ett hedersuppdrag och är tacksamma för det förtroende KAK visar oss. Vi är dessutom mycket glada över att Per Carlsson kommer att finnas med i bakgrunden och hjälpa oss under 2015 års tävling, säger Simon Johansson.

 

Per Carlsson har varit projektledare för KAK Midnattssolsrallyt i sju år. Han har tillsammans med KAK och rallyts trogna organisation gjort ett fantastiskt jobb och byggt upp ett häftigt och mycket uppskattat event.

– Det har varit fantastiskt roliga år, men nu är det dags att lämna över till nya krafter. Det här kommer att bli en nytändning för rallyt, säger Carlsson.

Philip von Mecklenburg, ansvarig för KAK Midnattssolsrallyt i KAK:s styrelse, välkomnar också duon som ska driva tävlingen vidare.

– Vi på KAK är väldigt nöjda med att ha hittat formerna för att fortsätta driva tävlingen på den inslagna vägen som Sveriges ledande historiska rally. Vi känner oss trygga med att Simon och Lars vid rodret för den väl inarbetade tävlingsorganisationen, och de är också väl kalibrerade med Pers och våra intentioner för framtiden, säger han.

 

Simon Johansson från Linköping har bland annat JSM-guld i rally på meritlistan och genom egna event- och försäljningsbolaget Simon Promotion har han många kontakter i svensk motorsport. Inte minst har Johansson ett engagemang i Sveriges ledande motorsporttidning Bilsport Rally&Racing.

Den i Mantorp boende Lars Jonsson är bland annat en av papporna till landets Rallyradiosändningar. Med sitt stora intresse och kunnande har han framförallt hörts, inte minst som speaker i KAK Midnattssolsrallyt. Men Jonsson har även varit koordinator för rally-SM och som aktiv har han bland annat tävlat i rally, racing och drifting.

 

För mer information kontakta:

Simon Johansson, Koordinator, 070-211 08 98, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lars Jonsson, Koordinator, 076-828 21 30, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Philip von Mecklenburg, Ansvarig KAK, 070-359 15 02 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

torsdag, 04 december 2014 05:59

Igår var det en kväll med Emil

Trevlig kväll igår....vår klubb Almunge MK hade lyckats få Emil Axelsson komma och berätta om sin karriär, avgörande steg och beslut. Intressant och underhållande kväll. Tillställningen var för framförallt de som jobbat på vår tävlingar under året men även andra var inbjudna i mån av plats.. Vi var nog ett fyrtiotal som lät oss underhållas. Emil hade utlovat ett föredrag om 45 min till en timme, efter mer än dubbla tiden så var han och vi mer än nöjda, även om både han och iaf jag hade kunnat fortsätta nån timme till utan att det gjort nåt. Han har varit med om del denne sympatiske kille trots sin ringa ålder....

Frågan kom om framtiden, inga planer inom rally, men som den teammanager han är för EKS inom rallycrossen så är ha ju iaf inte sysslolös... Ni som inte var där...har han föreläsning i era trakter ...gå o lyssna, värt varenda minut. 

 

 

 

 

Igår kom denna pressrelease från arbetsgruppen "BOB" i Rallyklassikerna, vi  får se om den lever upp till rubriken  "En ny stjärna håller på att födas på rallyhimlen". Bra jobbat "BOB". Se pressreleasen längre

Men jag tycker ändå att C-paltens avisering i föregående blogginlägg var mycket roligare.....

Men iaf ..pressreleasen...

Först några synpunkter

1. "Sprint & Back Cupen har skapats för att erbjuda ägare och brukare av Klassiska och Historiska rallybilar en enklare samt mer tids- och kostnadseffektiv tävlingsform, än gängse minirallyn"

 Redan nu klagas det på dyra km-kostnader, för lite åka i förhållande till satsade pengar. Skall detta fungera med hållbara startfält måste nog dessa SBC-tävlingar samköras med Cup-tävlingar, dvs på söndagen efter Cup-tävling och då inom ett hygglig kort avstånd från lördagens tävling.
Skulle kunna vara så att det ökar även deltagande i HRC och KRC.
 
2. "två slutsegrare kommer att koras. En i Historisk klass och en bland Klassikerna. Förutom de två slutsegrarna tror vi att alla deltagare, på sitt sätt, kommer att bli vinnare!"
 
Här kan det stora misstaget begås....De flesta är oavsett vad de säger med för att tävla, tävla om trofeer som det så vackert heter. Det skall inte vara någon totalsegrare inom Historiska o Klassiska, det skall vara en segrare i respektive klass och då enligt FIA klasserna likt MSR. Så anser jag det även borde vara inom KRCo HRC. Då har alla en chans till framgång med sin bil.. Och de som då säger att det inte fungerar massmedialt och publikt, glöm det, inte något vi behöver bry oss om för vilken inom media har hitills förstått vårt tävlande och i publiken är det endast ett fåtal som ha koll på klasserna oavsett om det är två eller 17 klasser, vad de vill är att se många bilar och en mångfald av modeller.
 
Annars en helt ok ide, jag anmäler mitt intresse men inte åker jag 60 mil till skåne för enbart en sprint...glöm det...möjligtvis om det är två sprintar där samma helg...
 
Och när jag ändå är igång...schysst hemsida "Rallyklassikerna". INTE ETT ORD om detta arbete och pressreleasen.  
 
 
Pressreleasen i sin helhet
 
/////
 
En ny stjärna håller på att födas på den Historiska Rallyhimlen!
PRESSRELEASE

Den av Rallyklassikernas årsmöte beslutade Sprint & Back cupen börjar ta form. Arbetsgruppens idoga och flitiga arbete har rullat på sedan årsmötet och nu börjar vi skönja konturerna av vad som komma skall. Det ser, minst sagt, lovande ut...... Sprint och Backtävlingar var mycket populära, hos både publik och aktiva, under 60- och 70-talet. Alltså den tid som lejonparten av Rallyklassikernas fordonspark representerar. Stora publikskaror strömmade till och alla de stora förarna och fabrikanterna deltog, med liv och lust. Som exempel på det senare kan nämnas att Björn Waldegård, av Porschefabriken, fick låna en tidig provariant av den för tiden mycket extrema Porsche 911 ST enbart för att åka i Rörforsbacken. Vid avhämtningen, i Stuttgart, fick han lova, på heder och samvete, att inte kika under motorluckan! Vår andre världsmästare, Stig Blomqvist, gjorde även han bejublade framträdanden. Rallyklassikernas egen Leif B Andersson körde Sveriges första Lotus Cortina, då högerstyrd på grus, i en backtävling. Sprint och Backe var stor glad folkfest för deltagare och publik! Sprint & Back Cupen har skapats för att erbjuda ägare och brukare av Klassiska och Historiska rallybilar en enklare samt mer tids- och kostnadseffektiv tävlingsform, än gängse minirallyn. Reglementet som tillämpas är FIA appendix K och bilarna skall ha gällande Historic Technical Passport (HTP), nationell eller internationell, samt vara i tävlingsmässigt skick. Tanken är att tävlingsformen skall ta till vara på glädjen i att kunna bruka sin gamla tävlingsbil till en rimlig investering i tid och pengar, samt skapa en plattform för umgänge med likasinnade under lättsamma former. Vill ta fasta på ingressen i FIA Appendix K:
”Historiska tävlingar är inte enbart ett nytt sätt att vinna troféer, det är en fristående sportgren, i vilken en av de väsentligaste beståndsdelarna är hängivenheten till bilarna och deras historia. Historisk Motor Sport möjliggör ett aktivt hyllande av historien om bilar.”För närvarande avser vi inkludera bilar upp till 1981 i SBC, med klassindelning och poängsystem enligt Rallyklassikerna. Om arrangör, väljer att inbjuda även nyare bilar tävlar dessa utanför SBC poängsystem. SBC har inga synpunkter på om arrangören även har andra tävlande i respektive klass än medlemmar i Rallyklassikerna. För att kunna tillgodoräkna sig poäng i SBC krävs medlemskap i Rallyklassikerna. I övrigt ingår SBC deltagare i arrangörens ordinarie prisbedömning. SBC planeras omfatta sex (6) styck tävlingar och två slutsegrare kommer att koras. En i Historisk klass och en bland Klassikerna. Förutom de två slutsegrarna tror vi att alla deltagare, på sitt sätt, kommer att bli vinnare!
Sprint & Back cupen har redan rönt mycket stort intresse bland ägare och brukare av klassiska och historiska bilar, samt inte minst hos arrangörer av Sprint- och Back-tävlingar. Att även publiken är intresserad tror vi oss veta sedan tidigare, inte minst genom den magnifika åskådartillströmningen Klassiska och Historiska biltävlingar glatt sig åt.
Nu har DU möjligheten att preliminär anmäla Dig till 2015 års nya Cup. Sänd in Din, icke bindande, intresseanmälan till SBC och låt oss tillsammans ha lite kul med våra bilar, under ekonomiskt och socialt, lättsamma former. Anmälan görs till Arbetsgruppen via mail bax(a)m52.se.
Mer information, tävlingskalender, etc kommer i snart Hälsningar; Arbetsgruppen BOB**
*Lystring = välkänt begrepp för de som gjort militärtjänst, vilket lejonparten av de tävlande säkert fullgjort. Nästa anrop, på skalan, är Giv Akt, vilket innebär Full Mobilisering. *BOB = Bosse, Ola och Bosse
* Pressrelease från Rallyklassikerna
lördag, 29 november 2014 16:15

O inte fanns det nån ruta.....

O inte fan hade de någon ruta till Tysken i England inte...

 

 

 

 

lördag, 29 november 2014 07:21

In i dimman....

God morgon !

Tidigt i natt fick jag ett SMS från Tom " Vi har rullat nerför ett stup i den jävla dimman på SS3".....

Jag hade ju sett rapporterna på olika media att det var extrem dimma men så illa....läs Krister Gulls kommentar som jag snott från Facebook

"Tyvärr blev de en rullning på SS 3. Värsta sträcka ja åkt under mina 15 år i en rallystol. Dimma och regn. Såg inte 20 m framför bilen. 
Kom in in i en sväng där en bil kört av och precis hunnit ut ur bilen vilket gör att vi precis lyckas undvika att köra på nån. Styr rätt ut och får en kille på var sida av bilen och rullar ner i en ravin. Blev 2 varv och hamnade 50 m från vägen. 
Men me hjälp av funktionärer me bärgare så har vi fått upp bilen och den är körbar men de är en del plåtjobb för att få den raceduglig och dessutom har vi ingen framruta me oss tyvärr."

Tycks ju som att de ger upp där...om de inte hittar en ny ruta via Mats Jonssons kontakter där borta i skogarna. De skulle få besked nu på morgonen om de får fram en ny ruta iså fall startar de om 08.57.

 

Hagman är i alla fall med i tävlingen fortfarande, Göransson har ju en sån där markerad tid som tyder på att han brutit men har möjlighet att starta om....

Tiderna efter SS 6 ser ni här

 

fredag, 28 november 2014 21:58

Klart godkänd start

Tom börjar bra...efter två ss

TOP-TEN-2-SS

 

Göransson lite flrsiktigare öppning......runt 40 totalt

Och Hagman inte med på listan men har tydligen bara nåt strul med tidkortet?

Namn

 

 

fredag, 28 november 2014 15:27

Strax dags, med resultatlänk

Nu är det då strax dags...men ja visste ja 18,34 där är väl 19,34 här...räknade jag rätt då ?

Har inte hört nåt från gänget idag..mer än sett o hört på facebook.

Ni kan även läsa vad EricssonMotorsport skriver

 

Live-RAC

 

Vi kan i alla fall konstarera att de ätit och kommit till serviceplatsen

1379560 596221783840571 309859171704873797 n

Göransson

 

Service

 

Hagmans har jag inte sett något foto på men han kommer väl.....

 

fredag, 28 november 2014 06:01

Framme !!

Resan gick bra för grabbarna..dock en lång o tröttsam nonstopkörning ner genom Tyskland, dock unnande de sig både lite sol och tid för en frukost
 
150726 10152609329914965 8680282576600968702 n
 
Framme med hygglig marginal till färjan. Ombordstigning , dusch o en "binge". Sova sova säng säng säng !  
Dock fanns de de som blev kvar i Holland och sedan fick problem med vägtullarna...Men det är en annan historia. Alla svenska bilar är i alla fall framme i Sunderland. 
Tom kvittrade som en lärka..eller som den där förväntansfulla treåringen på julaftonen, det här är lyckan för en rallynörd. Glad att vara på plats och framförallt att färjeresan på 16 timmar hade varit lugn utan några gungningar.
 
Nu incheckning på hotellet
safe image
 
Sedan blev det en tur till sekreteriatet och anmälan. Det togs även en "Recce-tur" över SS1 
sedan skulle kartor o annat material kollas, medan herr chaufför helst ville sova.
Se så deltagande han ser ut....vart tog den där treåringsblicken fylld av lycka ivägen!
 
10401357 595813460548070 6109514913893706624 n
 
Olika rapporter säger nu att alla svenskar skall vara på plats på förmiddagen idag..
 
Vi letar liveresultat och återkommer i någon form.  
 
Sida 1 av 93
FacebookTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksTechnoratiRSS Feed

FIA 

index

Almunge MK grå

ubf logga hemsida

 

ssk-golv

Logga-Footbladet

Hidja logo

 hll

Elwa-grå

 Histopricrallysport

Ford logo

Elefant Webb webbyrå i Malmö erbjuder hemsidor i Joomla CMS!

svenskaplatt 48 liten

RCB 90 250

Grp4

Tomax logo

Hebo logo

Slider-Agrimek-liten

 fotobanne-logga

Lassesrservice1

  
 M-sport