Bloggen
Henrik

Henrik

Cirkusdirren...Teamtvåa snart

torsdag, 26 november 2015 05:48

Örnskölden, nu ska vi dominera

ladda ned                         ladda ned 1

2016 inleds rallyklassikernas Cup med den fina tävlingen Örnskölden långt uppe i norr, vid Långviksmon. En tävling som jag gillar, har åkt där två gånger, senast 2013, då gick det så här i det "stora" startfältet . Jag vill att Ni observerar tiderna på SS1, nu kommer ju Roten ha en massa bortförklaringar såsom att bilen bara gick på tre cylindrar osv........Han har skickat  filmbevis, men jag hör inget fel ;-)  filmen är filmad ca 2 km in på den ca 17 km långa SS1.  Jaja jag hör ju illa

I alla fall så har alla bilar i teamet inkl "crew" bokat hotelrum på Scandic i Övik med avsikt att delta i tävlingen, dessutom har vi ytterligare tre bilar med "nära o kära" som också bokat rum. Det blir en bil i klass 2, en i klass 3, sex i klass 8 och en i klass 9. Så på fm den 15 janurai rullar karavanen med nio ekipage från Uppsala mot Örnsköldsvik. Det största problemet blir nu, när alla åker med, vem skall vi nu ljuga o snacka skit om , alla är ju med......Vi får hitta andra att ljuga om vid våra kaffe o matstopp.....Ni övriga, törs nån stanna hemma 

Nu gäller det hålla grejerna i trim, alla har koll sägs det, dock har Stefan och jag våra motorer hos ELWA för renovering o översyn.....Kjell Wallin brukar man kunna lita på, skall det vara klart så är det klart.....Han är en pärla ( smicker brukar funka va)

 

Syns i baren på Scandic !

Hrrrmmmm.... i långviksmon menade jag

onsdag, 18 november 2015 19:11

Rallyklassikernas Cuptävlingar 2016 klara

Alla utom en hösttävling är satt !

 

CUPTÄVLINGAR 2016

  1. nio tävlingar tre Vintertävlingar, tre Vårtävlingar samt tre Hösttävlingar

VINTERTÄVLINGAR

2016-01-16    Örnskölden               Örnsköldsvik

Kontakt:  Göran   070-346 23 49

2016-01-30    Härjedalsbrickan      Härjedalens AK

Kontakt:  Gunnar Hedin  070-206 16 36

2016-02-27    Bergslagsrallyt         Hällefors MK,

Kontakt:  Anders Eriksson       070-671 32 75

Regularity:   Göran Ljung   070-588 99 39

VÅRTÄVLINGAR

2016-04-16    Zabra rallyt                Nybro AC

Kontakt:  Viktor Karlsson   070-208 55 49

2016-05-21     Götene rundan         Götene MK

Kontakt: 073-441 99 91

Regularity:

2016-06-05     Klappjakten               Ydre Motorklubb

Kontakt:     Mikael Johansson

HÖSTTÄVLINGAR    (2/3)

2016-09-17    Kolsvarundan                            Kolsva MS

2016-10-22      Nattkröken                               Fagersta Mk

Kontakt: Tommy Pettersson   070-538 07 33

fredag, 30 oktober 2015 09:42

Ja Ni...nu ska det åkas rally i Danmark

Rallyplade-2015-DM-6-021

Resultatlänk i botten av inlägget...

 

 

Vi har nu hitta till Viborg på mellersta Jylland. Gubbarna skall åka asfaltsrally, Coffe o Roten i sina "idenstiska" Fordar ( iaf enligt Coffe) Han har ju bara 8 ventiler fler och lite annat smått o gott på sin bil jämfört med Roten...men likt förbannat är de indentiska enligt asfaltsspecialisten Coffe.......

Om Ni tyckte Rally SM i Uppsala var rörigt angående pilning och anvisningar så har Ni inte varit med om mycket..Roten o Coffe med Danne W och Pelle C i varsin bil åkte en halvtimme innan oss från hotellet för att hämta ut recce-pappren . Döm om vår förvåning då de fortfarande inte kommit dit då vi anlänt efter vårt ca 30 minuters letande....och då var de de som hade beskrivning och kartor....Jaja  nu är de ute på recce fram till kl 16...det ser ut att vara rakt vägbyte krön rakt vägbyte i ungefär så fortsätetr det i dryga 15 mil.....Få se vem som spränger motorn först.  Nu har de lite o bita i konkurrensmässigt i gammelbilsklassen 2 st 240 Turbo  och en av dem var totaltrea vid förra "Dm-tävlingen.....Tror både Coffe o Roten insätt att de kan släppa iväg honom utan att må illa.

I alla fall skall du kunna se live resultat på denna länk, http://www.rallyresult.dk/results.aspx?eventid=415

 

Övrig info här  http://www.rallydenmark.dk/index.php/en/

 

 

 

http://www.rallydenmark.dk/index.php/en/

söndag, 18 oktober 2015 10:50

Film snutt

söndag, 04 oktober 2015 14:04

Diket..SS4

För er som har facebook...här är vår dikeskörning i ca 7-80 m...hör Ni applåderna!

 

https://www.facebook.com/staffan.forslund/videos/10205034738500366/

söndag, 04 oktober 2015 09:52

Dagen efter Uppsala

Söndagsmorgon och en liten snabb summering av helgen tävling......

 

Rekognosering under torsdagskvällen och hela fredagen fram till kl 15.. Tiden var knappt tilltagen tycker vi..hann inte med att gå stadssträckan tyvärr....men men det går det med.

I alla fall det blev fredagkväll och start av rallyt, två SS denna kväll långa SS1 Flymyra i bäcksvarta mörkret, ingen dröm för oss äldre med försämrat mörkerseende. För vår del började det inte optimalt..hade svårt att få bilen att gå stabilt på tomgång innan starten, släpper kopplingen och det far iväg som vanligt, dock efter tre böjar så börjar bilen gå på tre ibland två cylindrar. Knappt styrfart genom den långa vänstefemman o så några fyror på det...Kan det vara samma fel som i Tjeckien, elfel som stör bränslepumparna då x-ljusen slås på, slår av x-ljusen ....ingen förbättring.. Jo där kommer den igång på alla efter en 6-7-800 meter. På med x-ljusen igen...funkar sedan kanon sträckan ut....kanske lite bludder på låga varv...Slutet på denna sträcka är frukansvärt snabb, Skogsväg med gräs i mitten, lite ojämnt underlag och en vägbredd på dryga två meter. Storskogen står bara en meter på vardera sidan om oss då vi åker max vad bilen ger ca 155 km/tim under någon km. Förbannar mig själv då jag släpper av för en vänster sex, dvs nästan rakt, men skuggorna i x-ljusen gjorde att jag blev osäker på underlaget....I mål ganska nöjda än då...tills Rotens tid kommer upp ca 45 sekunder snabbare....Jaja tänker ni bilen gick ju inte bra...men där tappade vi max 10-12 sekunder. Djävel o köra !!! Resten av teamet sköter sig, alla har ok tider....Stackars Runken däremot får bryta med motorhaveri efter bara någon km, med helt nybyggd motor. Svider !!! Tycker så synd om dem som nu skulle åka de bästa av rallyvägar i uppland med mycket publik...en happening för oss rallynördar !! Elände !

Förresten så var vår inhyrda Alfa förare den ende som hade dikeskontakt...med en sparklåda som blev förstörd..

SS2 Skitsträcka bilen gick rent i femhundra meter av de 1700....sedan bara poå två tre , vilkjet resultera i en dålig tid . Roten kommer ifatt en gammal man vid namn Rolf Karlsson i en Volvo 142 efter frygt halva sträckan och blir kvar...tappar också tid..Tom har problem med en kokande bil o tappar tid under kvällen. Service innan nattsömn där vi kollar stiften, går fett på trean o fyran, synkar förgasarna. Vi justerar ventilerna, rengör soppapumparna och filter. Justerar kopplingen som under stund inte tog alls....Ungefär samma procedur kör Roten då det även för honnom har varit lite bluddrande och trecylinder körning. Tom letar fel.....Anders Olsson och Kjell Renstål putsar rutor o ser nöjda ut ? Bodde har också en fungearnde bil. Placeringsmässigt är alla relativt nöjda även om alla vill mer.

Själv är jag less..alltid nåt små trassel med bilen numera..jag har uppenbarligen inte längre den tid som krävs för att komma till tävling med en fungerande bil ? Ändå är det ju en Ford...

Hem o sova , vaknar revanschsugen, nu satan i gatan skall det åkas.

 

Vi går ut som fyra i klassen och är åtta totalt i App K

Bilen funkar som en klocka större delen av lördagen. Blir lite svår körd på slutet efter en klockren sten/stubbe/brunns-träff på SS 9 höger fram slog i åk jag trodde fan att där for framhjulet men efter koll så är det inge större fara med endast en ratt ur posistion och att den blev lite "orolig" i framvagnen, allt sitter iaf fast men kanske inte på rätt ställe. Vi tar oss så klart även igenom sista SS10 men med avvaktande stil o en treans växel som nu inte är längre är så villig till att vara med mer än när det passar sig.

Roten fortsätter även under lördagen som i fornstora dagar, kör skjortan av oss andra i vår klass. Dock rår han inte på de två 240´na i totalen, blir klasssegrare och totaltrea i App K. Lungt o fint säger han, nåt tröskelhäng kanske....MEN frågar man kartläsarn Erik så fanns det en hel del mer att nämna som "pågränsenuppleverser".

Tom då som hade chans att ta RM titeln...Han kom ut på lördagen med en bil som fortfarande gick lite varm, desstom hade det nu upptått nåt problem med laddningen..Frustrerad över detta så åker han av i en känd avåkatböj och blir sedan kvar där i skogen på SS6 Götbrunna.

Då var vi bara fem bilar kvar i teamet. Mitt på samma sträcka SS6 stannar Anders Olsson med varmgång...kommer dock igång efter några minuter...men tvingas sedan bryta efter service på väg ut mot SS7.

Samma öde för Bodde som först blir av med bromsarna på SS6 och sedan pajar startmotorn..Han blir stående  kvar vid starten på SS7.  Återstår då Roten och jag samt Renstål. renstål  som för en intensiv kamp med Escortåkande Stefan Blomqvist, som till slut blir fördel Stefan med några fjuttiga sekunder !

I alla fall Roten vinner klassen och blir tre totalt i App K.

Jag (Henrik ) blir officielt trea i klassen efter Tony och Hagman och femma totalt. I DEN OFFICIELLA LISTAN!

MEN rätt skall vara rätt, och det är inte lätt att veta vad som var/är rätt i detta Rally Uppsala.  Vi, Henrik o Micke Björklund) vet att vi har ett minutfel på SS7 alltså en mnut för bra. Vi kollar den som är närmaste efter oss Christer Norling han är 1 minut och 2,5 sekunder efter oss. Rättar de vår minutfel så är vi ändå före Norling. Great ! Men då det visar sig att Sören Olsson haft ännu mer fel i sina tider så seglar han om oss och blir trea i klassen och vi då fyra. Det leder också  till att fyran i Stora klassen efter vår minuts korrigering går om oss i totalen. Tråkigt att detta händer för nu är resultaten skrivna och framförallt Sören får inte "Cred" för sin insats dvs trea stället för fyra. Grattis Sören till tredjeplatsen i klassen !!!

Hängde ni med.....Det är för bedrövligt att det under en SM tävling inte kan skötas bättre med tiderna....det var ideligen ett bevakande av att få rätt tider på tidkortet...! 

Dessutom fick vi nu teknisk kontroll som tredjeplacerad, där man tittade på att allt, alla foton o tekniska specar som kunde kollas okulärt kontrollerades! Och vad blev resultatet på denna bil, som ibland omnämns som "gråszonsbil". Inte nåt att nämna mer än att jag glömt "signa" den nya HTP-handlingen.

 

 

Summasumarum.

En fantastisk tävling avseende vägar och väder.

Men en ren katastrof organisationsmässigt. 

Det har varit rörigt, det har inte funnits alla information som bör finnas, det har funnits motsägelse full information, inte genomtänkt avseende serviceplatsensfunktion, inte skyltat  i o runt serviceplatsen, ingen kompetens på sträckpersonal...ren katastrof på några sträckor !!!

Jag tror det var sista gången det var SM i Uppsala !!! 

 

MEn iaf ett tack till SMK Uppsala för strålande helt underbara vägar !  

Strulet runt omkring gör inte mig så mycket för jag är där för jag tycker det är roligt att köra rally...Men SM-teamen satsar ju enorma pengar och då MÅSTE allt var ok ! Inte bara härliga vägar

 

 

 

 

 

torsdag, 01 oktober 2015 13:10

Allt du behöver

Här bör du hitta resultalänken i helgen

RC ny

eller här.

 

uppsala logo

 

Du kan även lyssna på Rallyradion, nåt som vi verkligen rekommenderar

 

Rallyradion

 

Rallyradio från SM-finalen i rally 2015 direkt ifrån Uppsala. Som vanligt finns Rally Live på plats med Sebastian Bourghardt, Per Johansson och Ola Strömberg för att bevaka all action.

Sändningstider: Fredag 17,30-20.30 Lördag 08,00-17,30

 

torsdag, 01 oktober 2015 05:34

Rally Uppsala i helgen

uppsala logo

Det är torsdag, i eftermiddag drar "Lilla-VM" igång för oss i teamet med Recce o liet besiktning och så.

Det har provkörts några tävlingar. Det skruvas in i det sista , iaf för vissa.

Tom har under håret haft stora problem med sin Audi, vilket vi andra i Fordteamet inte är det minsta förvånade över. Pratade med Tom igår kväll han hade krupit till korset och då påbörjat plan B, göra iordning den riktiga bilen som står i garaget, dvs Ford Escort BDG MK2:an. Men dock envisa som få så fick vi detta sista besked i natt via Facebook....

"""Efter att letat fel på audin i över en vecka så verkar den nu fungera även om laddtrycket inte är på max. Men nu är bilen klar och bussen precis lastad så imorgon bär de av mot Rally Uppsala!! """

Krister Gull och Mats Jonsson skruvar,

12031501 10153320755374965 3666745680283855789 o

 

Tur att Jonsson åker Ford , dvs hans egna grejer vet han fungerar!!.

Minns du Tom hur det var när du bara åkte Ford...lasta på, åka tävling, lasta på, hem, lasta av , tvätta, ibland byta däck, ibland byta olja, ibland skruva lite mest för att ha nåt att göra... det var tider det !!!

 

Vi andra då...gästarbetarna Anders Olsson och Kjell Renstål har tvättat av en yta på respektive bil för att fästa vår teamlogga på. För Renstål är det ett jättejobb ( som gammal teverkare han är) men Olsson tog det mer i förbifarten. Inte mycket mer än så och att formen är god har vi hört !

Stefan "Runken" Pettersson gör nu premiär efter kraschen i höstas. han har optimerat bilen med ny stripe o lite motoroptimering. Går som eldrig förr...men vibrerar också som förr. Verkligen roligt att han kan vara med på en "lite" större tävling. han har utlovat publiken vid Baggbolskurvan att de inte kommer att se några framlysen, bara bredsida som gäller där...Härligt !

Roten då.......ja han har provat ut hur hårt han kan vänsterbromsa utan att låsa framhjulen och åkat av vägen som ju skett några gånger....men jag vet inte om asfalten mellan kondis o garaget är rätt ställe att testa och dessutom med en bulle i handen...Nä skämt åtsido, han har koll på grejerna!

Bodde då.......han var dålig i början på veckan...ont i axeln....typiskt sånt där försnack för att invagga alla i falsk säkerhet ! Vet att han har tvätta lite på bilen efter Sigtuna.

Jag själv då.....jo jag har som jag skrev till Tom, skruvat lite för att ha nåt att göra.......Ur o  i med lådan efter att Lasse Björk, Agrimek, kollat den. Av o på med bladfjädrar efter omhärdning, tack Rånäs Fjäder för den snabba o bra servicen, nya stötdämpare , monterat ny stol på förarsidan så "fetarslet" får plats. Fixat lite annat, fortfarande elfel, fick inte extra ljusen att fungera....Simon och jeg felsökte säkert en helvtimme innan vi kom på att man borde återmontera reläna för extraljusen...som vi tog bort under kabelbranden i Tjeckien för ett halvår sedan. Men som sagt mest för att ha nåt att göra.

 

 

 

 

 

 

söndag, 27 september 2015 08:42

Det drar ihop sig

Nu bara dryga fyra dagar kvar till anmälan, besiktning och första reccesträckan.... Så här ser tidplanen ut.

 

Måndag 29 september 12:00 Tävlingsbanan offentliggörs och programförsäljningen startar

Torsdag 1 oktober 12:00 Rally Uppsalas information och ”Helpdesk” öppnar i Radisson Blu Hotel

Torsdag 1 oktober 16:00-21:00 Administrativ kontroll och utlämning av tävlingsdokument vid anmälan

Torsdag 1 oktober 16:00 Serviceplatsen vid Gränby Köpstad öppnar

Torsdag 1 oktober 17:00–22:00 A-besiktning vid Opus Bilprovning, Librobäck, Uppsala

Torsdag 1 oktober 18:00–21:00 Rekognosering av SS 1 enligt pkt 16 i tilläggsreglerna

Fredag 2 oktober 07:00-16:00 Fortsättning administrativ kontroll och utlämning av tävlingsdokument i HQ. Ingen besiktning fredag

Fredag 2 oktober 7:00-15:00 Rekognosering enligt pkt 16 i tilläggsreglerna

Fredag 2 oktober 12:00 Presscentret i Radisson Blu Hotel öppnar och ackreditering för media

Fredag 2 oktober 17:00 Startlistan anslås

Fredag 2 oktober 17:45 Tävlingsbilarna uppställda till start vid startrampen

Fredag 2 oktober 18:00 Första start Etapp 1. Flytande starttid

Fredag 2 oktober 20:45 Första rallybil i mål på Etapp 1, Vaksala torg.

Fredag 2 oktober 23:30 Omstartlista för Etapp 2 anslås på Officiella anslagstavlan samt på www.raceconsulting.se

Lördag 3 oktober 08:00 Start Etapp 2 på Vaksala torg. Flytande starttid

Lördag 3 oktober 11:30 Första rallybil till serviceplatsen i Husby

Lördag 3 oktober 12:15 Start Etapp 3 vid serviceplatsen i Husby

Lördag 3 oktober 15:30 Första rallybil vid slutmålet Vaksala Torg

Lördag 3 oktober Målgång Samtliga bilar ställs i Parc Fermé och får tas ut 30 minuter efter att sista bil gått i mål. Vagnbok lämnas ut då ni kör in i Parc Fermé. Före ordinarie målgång (om ni bryter) hämtas den i HQ

Lördag 3 oktober 18:00 Officiell resultatlista anslås på Officiella anslagstavlan samt på www.raceconsulting.se

Lördag 3 oktober 19:30 Rallyfinalsmiddag med mästerskapsprisutdelning

 

 

Sida 1 av 101
FacebookTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksTechnoratiRSS Feed

FIA 

index

Almunge MK grå

ubf logga hemsida

 

ssk-golv

Logga-Footbladet

Hidja logo

 Elwa-grå

 Histopricrallysport

Ford logo

Elefant Webb webbyrå i Malmö erbjuder hemsidor i Joomla CMS!

UTEK1-liten

RCB 90 250

Grp4

Tomax logo

 

Bevelko-svart-tonad-1400

 

Slider-Agrimek-liten

 fotobanne-logga

Lassesrservice1

  
 M-sport